Γάμος στην Πάτμο

Γάμος στην Πάτμο

Ρομαντισμός και Ηρεμία

Απαραίτητη προϋπόθεση στο γάμο σας είναι φυσικά ο ρομαντισμός. Έχετε φανταστεί να ανταλλάσσετε όρκους στο ρομαντικότερο Ελληνικό νησί και να χαλαρώνετε σε ένα περιβάλλον γεμάτο ρομαντισμό και ηρεμία; Το γαλάζιο και το λευκό θα συνδυάζονται αρμονικά, δίνοντας στο γάμο σας ένα ιδιαίτερο νησιώτικο ύφος.


Πολιτικοί Γάμοι στην Πάτμο

Πολύ δημοφιλείς θεωρούνται οι πολιτικοί γάμοι στο νησί αν και μέχρι πριν από λίγα χρόνια αποτελούσαν θέμα ταμπού. Ακόμα και ονόματα του διεθνούς jet set όπως ένας εκ των ιδρυτών του παγκοσμίου φήμης τεχνολογικού ινστιτούτου της Μασαχουσέτης(ΜΙΤ) Νικόλαος Νεγρεπόντε, ο οποίος είναι φανατικός φίλος του νησιού, ενώθηκε με τη σύζυγό του στο δημαρχείο υπό την αστραφτερή λάμψη των φωτογράφων από τα μεγαλύτερα περιοδικά και ΜΜΕ όχι μονό της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της υφηλίου. Εκτός αυτού όμως δεκάδες είναι οι ξένοι επισκέπτες οι οποίοι συρρέουν για να τελέσουν ένα πολιτικό γάμο στον πανέμορφο μεσαιωνικού τύπου οικισμό της χώρας που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Patmos Weddings

Θρησκευτικοί Γάμοι στην Πάτμο

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε και το θρησκευτικό κομμάτι του γάμου σε ένα νησί όπως το δικό μας. Η Πάτμος είναι ένα ιδιαίτερο νησί με εκπληκτική ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης. Διαθέτει λόγω της παράδοσης της μια μοναδική πνευματικότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ταυτόχρονα η Πάτμος είναι ένα πανέμορφο Αιγαιοπελαγίτικο νησί με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και άπλετο φως.


Όλα αυτά τα στοιχεία κάνουν την Πάτμο ιδανική για το ιερό μυστήριο του γάμου, μιας και αυτό θα αποκτήσει άλλη διάσταση σε μια από τις πολλές εκκλησίες του νησιού. Διαφορετική διάσταση θα αποκτήσουν και όλα αυτά που συνοδεύουν ένα γάμο, όπως η γαμήλια δεξίωση που μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Από ένα κλασικό τραπέζι γάμου, μέχρι ένα παραδοσιακό γλέντι με βιολιά και λαούτα ή ακόμη ένα μοντέρνο πάρτι σε κάποια παραλία. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων γνωστών και μη οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν όρκο αιώνιας πίστης στο νησί της Αποκάλυψης, το νησί όπου ακούστηκε η φωνή του Θεού και που το όλο πνεύμα του εναρμονίζεται απόλυτα με τη στιγμή της ένωσης<< ψυχής και σώματος>> δύο ανθρώπων.


Οι αναμνήσεις των ανθρώπων που τέλεσαν τη γαμήλια τελετή σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο είναι τόσο καλές ώστε σε πάρα πολλές περιπτώσεις γυρίζουν ώστε να βαφτίσουν και τους απογόνους τους.

Όσα χρόνια και αν περάσουν η θρησκευτική υπόσταση της Πάτμου είναι τόσο ισχυρή που θα αποτελεί για πάντα έναν από τους ιδανικούς, αν όχι τον πιο ιδανικό, προορισμό για να ενώσουν τις ζωές τους δύο άνθρωποι υπό το βλέμμα του Κυρίου σ αυτό το Θεόπνευστο νησί.