Χώρα

Χώρα Πάτμου

Η Βασίλισσα των Χωρών

Πολλά ελληνικά νησιά έχουν περιοχές με το όνομα Χώρα, όμως αυτή της Πάτμου αποκαλείται συχνά βασίλισσα των Χωρών, όχι μόνο λόγω του μοναστηριού αλλά και εξαιτίας των βυζαντινών αρχοντικών της που είναι μοναδικά και θεωρούνται τα πλέον γερά κτίσματα του Αιγαίου.

patmos night

Η πολιτιστική πρωτεύουσα της Πάτμου, με τα γραφικά σοκάκια μεσαιωνικής αισθητικής και τα αμέτρητα ξωκλήσια σπαρμένα ολόγυρα έχει μία μεγάλη ιστορία πίσω της, ως το πολιτιστικό κέντρο του νησιού.

Αποτελεί μία από τις πιο ακριβές περιοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παραμένει αυστηρά παραδοσιακή, με μια δαιδαλώδη αρχιτεκτονική να τη χαρακτηρίζει. Τα σπίτια είναι χτισμένα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο, με τις οροφές τους να συνδέεονται, κάνοντας τον οικισμό να μοιάζει σαν ένα μεγάλο οχυρό και προσφέροντας έναν τέλειο αμυντικό μηχανισμό για τους επιδρομείς πειρατές.

Το κάστρο του μοναστηριού, χτισμένο τον 11ο αιώνα, αναπόφευκτα τραβάει τα βλέματα, όπως και τα προσεγμένα τουριστικά –και όχι μόνο- μαγαζιά που υπάρχουν εκεί.

Νύχτες στην Χώρα της Πάτμου

Τις καλοκαιρινές νύχτες η Χώρα σφύζει από ζωή, καθώς αποτελεί τη πρώτη επιλογή για κοσμοπολίτικη νυχτερινή διασκέδαση, με πληθώρα επιλογών, από υπέροχα καφέ μέχρι μοναδικά μπαρ-ρεστοράν, η οποία όμως λόγω της ιερότητας του οικισμού κρατάει μέχρι τις 1 το βράδυ περίπου.

Φωτογραφίες της Χώρας