Πάτμος Μονοπάτια

Το νησί της Πάτμου φημίζεται για έναν μεγάλο αριθμό μονοπατιών με ιστορία πολλών αιώνων και ξεδιπλώνουν στους φίλους του νησιού, ακολουθώντας τα τις κρυμμένες ομορφιές του.

patmos-greeceΤα μονοπάτια της Πάτμου προσφέρουν στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία ανακαλύψεως ενός τοπίου εξαιρετικής ομορφιάς, σε συνδυασμό με την ευκαιρία να περπατήσει κανείς γύρω από μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια, παλιά παρεκκλήσια και σπηλιές των Ερεμιτών. Ειδικά την άνοιξη, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλους τους μυστικούς θησαυρούς της φύσης: μικρά λιβάδια άγριων λουλουδιών και αρωματικά βότανα που συνδυάζουν την εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πάνω από τους λόφους.

Οι περισσότερες από τις διαδρομές είναι εύκολα προσβάσιμες και η αίσθηση της εμπειρίας μιας νέας περιπέτειας γεμίζει τους επισκέπτες με αναμνήσεις μιας ζωής.

Σκάλα – Χώρα – Σκάλα

Η διαδρομή ξεκινάει από ιστορικό μονοπάτι που χρονολογείται από το 1794. Στον δρόμο της επιστροφής μπορεί κανείς να ακολουθήσει μια κυκλική κατεύθυνση προς τη Σκάλα ακολουθώντας το δρόμο των Απορθίου που ξεκινάει από την περιοχή του Μίλη, περνάει από το παρεκκλήσι του Αγίου Βλάση και μετά οδηγεί στο Κονσολάτο, μια από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της Σκάλας.

 

(διάρκεια διαδρομής: 70 λεπτά)

 

 

Διακόφτης – Ψιλή Άμμος

Μια συναρπαστική διαδρομή ξεδιπλώνεται κατά μήκος του κόλπου του Σταυρού και κατευθύνεται προς τη διάσημη παραλία της Ψιλή Άμμου.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μονοπάτια, δεδομένου ότι είναι ο μόνος τρόπος προσέγγισης της παραλίας μέσω της ξηράς.

 

(διάρκεια διαδρομής: 30 λεπτά)

 

 

Ευαγγελισμός – Κήποι

Στην αριστερή πλευρά του μοναστηριού του Ευαγγελισμού υπάρχει μονοπάτι προς την κοιλάδα του Κήπου και την βοτσαλωτή παραλία του, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

(διάρκεια διαδρομής: 30 λεπτά)