Πάτμος

Πάτμος

Το στολίδι του Αιγαίου

Στο μπλε του Ελληνικού Αρχιπελάγους, στη βορειοδυτική άκρη της Δωδεκανήσου, ανάμεσα Ικαρία και Λέρο, νοτιοδυτικά της Σάμου, ξεπροβάλει επιβλητικά ένας πολύτιμος λίθος, το πανέμορφο νησί της Πάτμου, το στολίδι του Αιγαίου!

patmos

patmos-greece

Γενναιόδωρα προικισμένη από τη φύση με ένα τοπίο άπειρου φυσικού κάλλους, με δαντελωτές ακτές, μοναχικούς κολπίσκους, και με έναν ήλιο που λάμπει όσο πουθενά αλλού στον κόσμο, η Πάτμος κατοικείται σήμερα από 3.000 μόνιμους κατοίκους, απέχει 161 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά, έχει έκταση 34 τ. χλμ. και μήκος ακτών 63 χλμ.

Η πολυμορφία του νησιού επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν ήσυχες διακοπές στις πανέμορφες παραλίες, οργανωμένες και μη, να θαυμάσουν αξιοθέατα ασύλληπτης ιστορικής και θρησκευτικής αξίας, να ξεφαντώσουν σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης ακούγοντας την αγαπημένη τους μουσική. Είτε βρίσκεστε στο καταφώτιστο λιμάνι της Σκάλας, είτε περπατάτε στα γραφικά καλντερίμια της Χώρας , είτε απολαμβάνετε το μεσημεριανό σας μπάνιο στις ξακουστές παραλίες του Κάμπου, η ομορφιά του νησιού θα σας καταβάλλει. Οι επιλογές διασκέδασης είναι ποίκιλες – από καφετέριες και μπαράκια μέχρι γραφικά ταβερνάκια και κέντρα παραδοσιακής μουσικής.

Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια, η Πάτμος γνωρίζει μία ραγδαία ανάπτυξη στο τουρισμό, καθώς ο κόσμος ανακαλύπτει σιγά-σιγά τις επιλογές που προσφέρονται. Πολλοί άνθρωποι ανά το κόσμο επιμένουν στη Πάτμο, επισκεπτόμενοι το νησί σταθερά κάθε χρονιά εδώ και δεκαετίες. Άλλους μαγεύει το θρησκευτικό μεγαλείο της, άλλους η ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της, άλλους η ηρεμία που βρίσκουν μονάχα εδώ.

Patmos Skala

Διακοπές στην Πάτμο

Αν προγραμματίζετε διακοπές στην Ελλάδα, αν σας ενδιαφέρει ένας ξεχωριστός σταθμός σε ένα μικρό νησί, τότε αφήστε το μελτέμι, το δροσερό άνεμο του Αιγαίου, να σας παρασύρει σ’ένα ταξίδι μαγευτικό στον χώρο και τον χρόνο, σε θαλασσινά μονοπάτια και σε περασμένες εποχές σ’ ένα ταξίδι χρωμάτων και ποιητικής μέθεξης με τους ήχους των τραγουδιών του νομπελίστα Ελύτη. Αφεθείτε σ’ έναν προορισμό που να συνδυάζει το υπερβατικό με το γήινο, το προσκύνημα σε έναν χριστιανικό ιερό χώρο με τις ήρεμες διακοπές, την πνευματική περισυλλογή και ανάταση στο Θείο, με το κύμα να σπάζει στον βράχο, το κατανυκτικό ημίφως των εκκλησιών με το εκτυφλωτικό ηλιακό φως, το πάλλευκο των οικοδομημάτων με τα θερμά γήινα χρώματα, το απαστράπτον χρυσό στίλβωμα των βυζαντινών εικόνων με το κοβάλτιο της βαθυγάλανης θάλασσας, την ψυχική γαλήνη με το ζεστό και φιλόξενο ανθρώπινο περιβάλλον, τους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους που κουβαλά ο αέρας με τα νησιώτικα τραγούδια. Αφεθείτε στον προορισμό που σας καλεί η ψυχή σας και το σώμα σας και ακολουθήστε την μελωδία από τις καμπάνες της Μονής του Αγίου Ιωάννη. Αφεθείτε στην έλξη που ασκεί η Πάτμος και ανακαλύψτε τις γραφικές και ιστορικές διαδρομές της, το Ιερό Σπήλαιου της Αποκάλυψης και το μοναστηριακό κάστρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που έχουν ανακηρυχθεί από την UNESCO, παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι χρωμάτων και ήχων γεμάτο με ρομαντισμό, ελληνικό φως και Αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι.