Σπήλαιο της Αποκάλυψης

Το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο

Είναι η σπηλιά που φιλοξένησε τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή και στην οποία βίωσε θείους και υψηλούς πνευματικούς στοχασμούς, με αποκορύφωμα τη συγγραφή του τελευταίου θεόπνευστου βιβλίου της Αγίας Γραφής, την Αποκάλυψη.

Εκεί, μέσα στο «θεολάξευτο» σπήλαιο, εν μέσω βροντών, υπαγόρευσε ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στο μαθητή του Πρόχορο το όραμα της Αποκαλύψεως. Το στήριγμα της κεφαλής, των χεριών και το πέτρινο αναλόγιο, μαζί με τη θεοχάρακτη τριπλή σχισμή της οροφής, μαρτυρούν τη δίοδο του θείου λόγου και τη συγγραφή του ιερού κειμένου.

apocalypse-cave-patmos

Το σπήλαιο όπου ακούστηκε η φωνή του Θεού

Ο Ιωάννης, μετά τη συγγραφή της Αποκάλυψης, αναχώρησε για την Έφεσο όπου και απεβίωσε περί το 100 μ.Χ.
Σήμερα το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως αποτελείται από δισυπόστατο ναό του 17ου αιώνα, κτισμένο επί παλαιότερου του 11ου αιώνα. Η σπηλιά όπου ακούστηκε η φωνή του Θεού είναι ενταγμένη σε ενιαίο συγκρότημα κτισμάτων και εκκλησιών, την Αποκάλυψη με τα παρεκκλήσια της Αγ. Άννας, του Αγ. Αρτεμίου και του Αγ. Νικολάου, τα πρώτα κτίσματα της Πατμιάδος Σχολής, κοντά στα οποία είναι ο τάφος ενός σπουδαίου διδασκάλου, του Δανιήλ Κεραμέως.

patmos-apocalypse

Το σπήλαιο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Χριστιανοσύνης, τελεί μυστήρια, και πολλοί άνθρωποι ανά το κόσμο επιλέγουν να βαφτίσουν τα παιδιά τους εκεί.

Ξενοδοχείο στην Πάτμο ?

Ενημερωθείτε για τις καλύτερες προσφορές για την διαμονή σας!